Blogg

Dagens norske øl: Hoppy Simon!

Hoppy Simon

Imperial IPA

9%

Lysefjorden Mikrobryggeri

Honninggul, lett tåkete, fin hvitt skumhode.

Aroma er fruktig humle, appelsin, pasjonsfrukt, toner av furu, sitrus, grapefrukt.

Festen starter med fruktsødme, og fortsetter med appelsin, grapefrukt, toner av eksotisk frukt, kvae, granskudd, sitrus og hint av grønn frukt. Nachspielet er langt. En myndig og stilfull bitterhet, toner av appelsinskall og grapefrukt som sitter lenge. Forbausende lettdrikkelig for sine 9%, fin munnfølelse og myk karbonering.

I havet av store IPA’er med massiv humletilsetning, alt for mye laktosesukker og null bitterhet, er det befriende å finne Hoppy Simon. Bitterheten er tydelig, humletilsettingen er enorm og gir deg en smakseksplosjon, og den er fyldig og tørr og frisk. Noen vil påstå at den er litt old-school, jeg mener den er et godt eksempel på en stor og velbrygget IPA i divisjon med Pliney The Elder, Humlehelvete og Two Captains.

På matsiden må det langtidsgrilling av brisket til, gjerne med et solid opphold i smoker, akkompagnert av hot BBQ-saus, syrlige grønnsaker/Kimchi, og trippelfritert pommes frittes.


Hoppy-i-glass.jpg

Eier og bryggerimester Rune Birkeland forteller:

«Hoppy Simon ble først brygget som et samarbeid med verdens største engelskspråklige ølblogger på Youtube, Simon Martin (RealAle/CraftBeer). I de fleste humlefokuserte ølene jeg brygger bruker jeg enorme mengder humle, og gjerne tilsatt kontinuerlig gjennom bryggeprosessen, -inspirert av Sam Calagione fra Dogfish Head Brewery. Det har vært en pause i produksjonen av dette ølet en stund, fordi jeg så at på flaske ble den alt for fort oksidert. Nå har vi fått bokselinje på plass, og er ute med nye batch. Samtidig har vi tatt i bruk nytt og større bryggverk som det tar litt tid å bli kjent med, så denne batchen er kanskje ørlite mer tørr enn jeg jeg kunne ønske. Men dette er jo en øl som forandrer seg litt etter som hvilke humler som er tilgjengelig, og er i konstant forbedring.

Hoppy Simon er også med på den store onlinefestivalen Hjemlig Ølfestival som går av stabelen 12. og 13. juni. Spør etter den på ditt lokale vinmonopol!”