Blogg

Battle of the Breweries!

Pandemien har selvsagt gjort at det har vært lite aktivitet på ølfronten i det siste, og vi har rett og slett begynt å kjede oss litt.  TTO, smakinger, øl middager, for eksempel…

En av dem som kjedet seg mest er Yngve Thomassen Flogenfeldt, kjent for mange som ølpusher for Lervig Bryggeri.

Yngve i sitt rette element.

Yngve tok like godt kontakt med sin kompis Antonio som jobber hos Colonialen og spurte om ikke de kunne sette i gang en serie øl middager, eller «Battle of the Breweries».

Antonio og Colonialen syns det var en god plan, så nå er vi i gang.

Formatet blir som lignende arrangementer; mest kjent er vel Bryggeribråk som pågikk i en årrekke på Håndverkerstuene i Oslo.

Foto: Hugo Ivan Hatland

To bryggerier konkurrerer om å finne den beste ølparingen til en tre retters meny.  Publikum er dommere og stemmer over hver paring.  Vinneren går videre til delfinaler og tilslutt sitter to bryggerier igjen og kjemper om ærestittelen.

 Her i Bergen har Bare Vestland kjørt lignende arrangementer for fulle hus.

 Denne gangen er det Colonialen’s restaurant Brasseriet på Litteraturhuset som er vertskap.  Bergen Beer Blog fikk være med på en prøvesmaking av første meny, og kan love høy kvalitet!

Første to bryggerier ut i innledende runder er Kinn Bryggeri og Lysefjorden Mikrobryggeri.  Det skjer allerede tirsdag 25. januar kl. 18.00, og det er noen billetter igjen: colonialen-litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/battle_of_the_breweries_i_brasseriet_lysefjorden_vs_kinn

1/2 møter Haandbryggeriet (Drammen) Ægir Bryggeri (Flåm)

8/2 er det lokalderbyet ELØ - Skudenenes Bryggeri

15/2 møter Stavangers stolthet Lervig Bryggeri våre lokale helter i 7 Fjell Bryggeri.

 

 Super sjanse til å spise mat fra noen av de beste kokkene i byen, og smake øl fra noen av landets beste bryggere!