Blogg

Dagens norske øl: Kittens, Puppies & Hops!

Kittens, Puppies & Hops

Juicy DDH DIPA

8%

Haandbryggeriet

Lys gyllen, tåkete, fint fluffy offwhite skumhode.

Aromaen fyller nesen med tropisk frukt, appelsin, grapefrukt, hint av bær, steinfrukt, furunål.

Fin fylde og fruktsødme i anslaget, fin konsentrert midtparti med fruktsødme, frukt, tropisk frukt, appelsin. Fruktsødmen kommer tilbake i en fin lang avslutning sammen med en antydning til lys malt, der også bitterheten dukker opp og runder det hele fint av. Fin myk kropp og munnfølelse, myk karbonering. Nydelig balansert.

Mange moderne IPA’er ligner så mye på frokostjuice at det er vanskelig å pare med annet enn frokost, men dette er en såpass stor øl at den kan takle middag og lunsj-følge. Særlig den store kroppen og balansen mellom fruktsødme og bitterhet gjør at den kan takle lyst kjøtt, muligens svin, gjerne fra grillen. Vinmonopolet anbefaler skalldyr, men der er jeg mer skeptisk. Kanskje en krabbemousse med majones, sitron og ørlite chili kan funke. Men uansett deilig «chugge»øl igjen av Haandbryggeriet.


IMG_20200409_180530.jpg

Stefan Hansen fra Haandbryggeriet forteller:

«Kittens er en del av en serie med NE DIPAs som kommer til å bli utgitt roterende. De to første er da Kittens ,Puppies and Hops, og Karaoke Cowboy. Dette er den andre batchen av Kittens som har vår nye fermenteringsprofil som har gitt et mer tåkete og jusaktig øl. Vi har enda ikke gjort det samme med Karaoke Cowboy, men det kommer. Kittens er i utgangspunktet tørrhumlet med Mosaic & Simcoe, mens Karaoke Cowboy er tørrhumlet med Citra & Galaxy. Det kommer noen nye varianter etter hvert, håper jeg. Det er ikke så lett å spå fremtiden i disse dager.»